Suplimente alimentare și vitamine

Suplimentele alimentare și vitaminele sunt folosite pentru a crește aportul de nutrienți esențiali care lipsesc din dieta copilului. De obicei, acestea sunt luate în plus față de o dietă echilibrată care include alimente precum fructele, legumele, cerealele integrale și alimentele proteice precum carnea, peștele, ouăle și nucile.

suplimente alimentare si vitamine pentru copii

Vitaminele care sunt deosebit de importante pentru copii includ vitaminele B, fierul și vitamina D. Aceasta din urmă controlează absorbția calciului și ajută la dezvoltarea oaselor puternice. Este produsă în organism după expunerea la lumina soarelui și se găsește în unele alimente, inclusiv lactate fortificate și alternative la lactate, gălbenușuri de ou și uleiuri de pește.

Furnizorul de îngrijire a sănătății unui copil poate recomanda tipul potrivit de supliment alimentar și poate recomanda o doză specifică. De asemenea, pot ajuta părinții să aleagă produse care nu interacționează cu medicamentele sau cu afecțiunile medicale cronice.

Suplimente alimentare și vitamine pentru copii

Suplimentele alimentare și vitaminele trebuie luate în considerare atunci când obiceiurile alimentare ale unui copil sunt sărace, dacă au nevoi speciale sau dacă prezintă risc de deficiențe. Deficiențele tipice includ deficit de fier, niveluri scăzute de vitamina D sau calciu în sânge și niveluri scăzute de vitamine B, cum ar fi acidul folic sau niacina.

În general, suplimentele de vitamine și minerale sunt sigure pentru copii. Cu toate acestea, pot provoca efecte secundare negative, cum ar fi dureri de cap și dureri de stomac, dacă sunt luate în exces.

Majoritatea bebelușilor și a copiilor mici primesc deja cele mai multe dintre vitaminele de care au nevoie din dieta lor zilnică, spune dr. O’Connor, dar unii copii ar putea avea nevoie să li se administreze o multivitamine pentru a se asigura că primesc suficient anumiti nutrienți. Acest lucru este valabil mai ales pentru vitamina D, care poate fi dificil de obținut doar din alimente.

Cel mai bun mod de a evita deficiențele nutriționale este să ai o dietă sănătoasă, echilibrată, care să includă o varietate de fructe proaspete, legume și cereale integrale. Încercați să limitați produsele lactate fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi, alimentele procesate și alimentele fast-food care sunt bogate în zaharuri și sare.

Unii copii pot avea nevoie de suplimente de vitamina D, în special cei care au un nivel scăzut de vitamina D în sânge sau primesc mai puțin de 32 uncii de lapte fortificat sau alternative lactate în fiecare zi. Este important să consultați un medic pentru recomandări înainte de a introduce un supliment de vitamina D, mai ales dacă copilul dumneavoastră este însărcinat sau alăptează sau are o afecțiune care îi limitează expunerea la soare.

Vitamina C este importantă pentru sănătatea sistemului imunitar și a ochilor. Este o idee bună să-i oferi copilului tău alimente care conțin multă vitamina C, cum ar fi citricele și alte alimente cu frunze de culoare verde închis sau roșii.

Copiii care sunt sensibili la citrice ar trebui să evite cu totul acest grup de alimente. În schimb, ar trebui să mănânce alte tipuri de fructe și legume care sunt bogate în vitamina C, cum ar fi fructele de pădure, broccoli, varza de Bruxelles, conopida și varza.

O multivitamină cu calciu, vitamina D și fier este un bun adaos în dieta unui copil. Căutați un produs care a fost testat de o terță parte și este formulat pentru a îndeplini dozele recomandate pentru vârsta unui copil, sfătuiește dr. O’Connor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *