Infraroodverwarming wordt op grote schaal gebruikt in het hele huis, op kantoor en in openbare ruimtes. Sterker nog, het is zo wijdverspreid dat mensen het zich vaak niet realiseren, omdat de warmte uit een verborgen bron komt, zoals een radiator of centrale verwarming. Om een aantal redenen is infraroodverwarming een populaire keuze voor huis- en bedrijfseigenaren. Infraroodstralers zijn energiezuinig, eenvoudig te installeren en zorgen voor een comfortabele en gezellige omgeving. Ze kunnen ook een geweldige aanvulling zijn op bestaande verwarmingssystemen, en ze gebruiken geen verbrandings- of giftige gassen zoals traditionele convectieradiatoren dat doen.

Het aantal infraroodstralers dat u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte en indeling van uw ruimte. Infraroodstralers zijn effectiever in grotere ruimtes omdat ze een groter oppervlak bestrijken, maar ze kunnen ook in kleinere ruimtes worden geïnstalleerd. Over het algemeen is een infraroodstraler voldoende om één persoon comfortabel op te warmen. De beste manier om te bepalen hoeveel infraroodstralers u nodig heeft, is door de grootte van uw ruimte te meten en een kamergroottecalculator te gebruiken om een globaal idee te krijgen van hoeveel warmte u nodig heeft.

infrarood verwarming

Wanneer je een infraroodpaneel gebruikt als bijverwarming profiteer je direct van de warmtestraling. Ook als een hoofdverwarming is deze manier van verwarmen zeer geschikt. Zeker in een huis dat goed geïsoleerd is. Je kunt dan met een minimaal verbruik zuinig verwarmen op stroom zonder dat jij een dure warmtepomp hoeft te kopen.

Om het vereiste wattage van een infraroodstraler te berekenen, moet u de vierkante meters van uw ruimte kennen en rekening houden met eventuele deuren of ramen in de kamer. Een goede vuistregel is om minimaal 60-80 watt per vierkante meter ruimte te hebben. Hierdoor kan het paneel snel de doeltemperatuur bereiken en uitschakelen, waardoor op de lange termijn op de energierekening wordt bespaard.

Hoeveel infraroodstralers heb ik nodig?

Het is belangrijk om een hoogwaardige infraroodstraler te kiezen, omdat de goedkopere opties doorgaans een korte levensduur hebben en niet zo lang meegaan als de duurdere merken. Zoek een bedrijf dat garantie biedt en een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd klantenserviceteam heeft, mocht er iets misgaan.

Het kiezen van het juiste wattage voor een infraroodstraler kan een beetje een wetenschap zijn, maar het is meestal beter om te kiezen voor een hoger wattage dan je denkt nodig te hebben. Dit zorgt ervoor dat het paneel snel de doeltemperatuur kan bereiken en niet overuren draait.

Elektrische infraroodstralers zijn goedkoper in gebruik dan conventionele gas- of olieverwarmers. Ze verwarmen een ruimte sneller en verbruiken tot 60% minder energie dan gewone radiatoren, waardoor je ze minder lang aan hoeft te laten staan. Als u kiest voor een high-end model met thermostatische bediening, is het mogelijk om een energiebesparing tot 30% te realiseren in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden.

De verwarmingskosten van een infraroodstraler zijn afhankelijk van het wattage, hoeveel uur hij per dag aanstaat en hoe hoog uw elektriciteits-kilowatttarief is. Het is het beste om een gerenommeerd merk te kiezen dat is ontworpen en vervaardigd in Groot-Brittannië, met een goede geschiedenis van de fabrikant en uitstekende klantenservice. Een garantie geeft u ook gemoedsrust en de zekerheid dat het product goed gemaakt is en de tand des tijds zal doorstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *